اجاق گاز وسیله ای است برای امر پخت و پز که در تمام روز مورد استفاده قرار می گیرد. این وسیله در طول زمان، مجهز به امکانات بیشتر و بهتری شده است و در حال حاضر مدل های متنوعی از اجاق گاز تولید شده تا متناسب با طراحی مدرن آشپزخانه شما باشد.
از بهترین مشخصات بهترین اجاق گاز ها می توان به داشتن فر، تعداد شعلهها، داشتن تایمر و رنگ بدنهی و ... اشاره کرد. اما اولین نکته برای انتخاب یک اجاق گاز، طراحی آشپزخانه شما می باشد. که با توجه به آن می توان از نظر کاربری اجاق گاز را به سه دسته تقسیم نمود؛ اجاق گاز مبله (فردار یا کابینتی)، اجاق گاز صفحه ای و اجاق گاز رومیزی.
اجاق گاز های رومیزی یا صفحه ای و به اصطلاح توکار مختص آشپزخانه های کوچک طراحی شده و زیبایی ظاهری آنها توجه بسیاری از خریداران را به خود جلب کرده است. در صورتی که این مدل اجاق گازها چندان برای آشپزی و استفاده ایرانی مناسب نیستند ولی یکی دیگر از گزینه های اجاق گاز کوچک برای خانه هایی که فضای کافی ندارند محسوب می شوند. در این نمونه های رومیزی، تنها دارای شعله می باشند و دیگر قابلیت فر و یا گریل را ندارند و در صورت نیاز می توانید فر را به صورت جداگانه خریداری کنید.
اجاق گازهای توکار خود به سه دسته تقسیم می شوند:
۱. برقی
۲. گازی
۳. برقی-گازی
این روزها انواع مختلفی از گازهای رومیزی در بازار موجود هستند که از جمله آنها می توان اجاق گازهای رومیزی استیل، سرامیکی و شیشه ای اشاره کرد.
اجاق گازهای رو میزی استیل معمولا به دو شکل ساده و آجدار در بازار موجود هستند ، که به علت اینکه نظافت این نوع ساده آسان تر است بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.
اجاق گازهای رومیزی سرامیکی از مقاومت بالای حرارتی برخوردارند و با ریختن اتفاقی آب سرد روی آنها امکان ترک خوردن ندارند. در برابر عواملی مثل سایش ، گردو غبار و چربی مقاوم هستند.
دراجاق گازهای رومیزی شیشه ای تنوع بسیار بالاست. در این نوع گازها از شیشه های نشکن که تحمل درجه حرارت های بالا را دارند استفاده شده است. بهتر است پس از طبخ غذا کاملا سطح شیشه ای از لکه و چربی پاک شود و این لکه ها روی شیشه برای مدت طولانی باقی نمانند، که این مساله باعث ماندگاری و زیبایی این محصول درطولانی مدت می شود.